robreintsema.reismee.nl

Reintsema on the Radio (en Earl uiteraard)

Nadat ik in mijn laatste bericht had gezegd dat de storm al minder was geworden, bleek Earl juist de hele dag nog door te razen over het eiland. De rukwinden waren iets minder hard dan tijdens de orkaan zelf, maar de regenval compenseerde deze windminderheid met verve. Een continue druk van regen en wind dus op de gevel, waaronder het ó zó sterke penthouse uiteindelijk toch deels bezweek. Het water kwam boven de kozijnen naar binnen lekken, via de grote pui aan de voorzijde kwam een hoop water naar binnen en zelfs via het plafond. Alsof alleen water wat van boven naar beneden viel in de woonkamer nog niet erg genoeg was, begon ook de plafondbekleding los te laten en naar beneden te komen. En zo sluw als het water dan is, probeerde het via de grond naar de slaapkamers te stromen: dat ging dus mooi niet door! Met handdoeken hebben we de kozijnopeningen afgesloten zodat we in ieder geval daar droog konden zitten. Nadat het in het begin van de avond qua regenval gelukkig wel wat minder werd, hebben we onze dweilkunsten laten zien en de woonkamer zo goed als droog gemaakt, zodat we er zelfs nog een goeie pot spaghetti konden klaarmaken: viel er goed in!Het heeft vervolgens tot diep in de nacht getropischgestormd met af en toe een korte rustpauze. Plots was de regen dan weg en de wind kalmeerde wat, waarop horden mensen direct het strand op gingen om de schade te bekijken. Als honden met de staart tussen de benen werden ze vervolgens na enkele minuten door weer een fikse hoosbui weggejaagd van het strand. Tijdens een van die regenstops zijn we ook even naar buiten geweest en de schade leek verder allemaal wel mee te vallen. Er zijn wat hekken omgewaaid en er lagen een hoop bladeren en takken overal. Maar het echte doel van ons uitstapje was om te checken in welke staat de auto's zich verkeerden na Mr. Hurricane. Doemscenario's over onze kleine autootjes zijn de hele dag door onze hoofden geschoten, want als je weet hoe de waggie's eruit zien heb je weinig vertrouwen in een goede afloop. Gelukkig was niets minder waar en was mijn auto volledig vrij van schade. Wel had mijn auto een gratis facelift gekregen door alle blaadjes die de auto versierden. Minder was de auto van MMJ, waar de mooie rode kleur hier en daar was aangetast door het hek wat er deels tegenaan gedrukt had. Gelukkig niet meer dan wat lakschade dus ook dit had veel erger kunnen zijn.

Even een tussendoortje: Tijdens de storm kwam er plots tegen de wind in een big fat pelican aanvliegen die niet volledig tegen de windstoten bestand was. Precies voor het raam van een slaapkamer bleef hij (of zij uiteraard) zo'n 30 seconden stil hangen alsof ‘ie ons z'n sixpack wilde showen. Dit showen hield hij dus niet al te lang vol waarna hij door een windruk in de boom erachter werd geblazen. Na een hoop gedonder en geklauter kwam hij uiteindelijk op de pootjes te staan in de boom om hier de storm af te wachten: check de foto's!

Tijdens ons avontuur is er nog een andere ontwikkeling op poten gezet. Tegen 15.45 plaatselijke tijd kwam er plots een mailtje binnen met een verzoek van Radio2 om mij voor de radio te interviewen over ons verblijf tijdens de orkaan hier: my moment of fame! Direct gereageerd en direct een reactie terug met daarin de melding dat ik hier om 24.00 (bij jullie 06.00) gebeld zou worden voor het ochtendprogramma ‘De Heer ontwaakt'. Even voor twaalf rinkelde de telefoon vervolgens en werd ik opgenomen door de heer De Heer. In de verwachting dat ik ook direct afgespeeld zou worden zijn we achter de laptop gekropen waaruit Radio2 vol gas uit de speakers zou knallen. Een hoop wachten en hopen later was het uiteindelijk om 01.15 zover: Rob Reintsema op de radio! Het stukje kun je terugvinden op http://www.radio2.nl/, en door te klikken aan de rechterkant onder ‘audiofragmenten' op orkaan Earl. Hoe gaaf is dat?!!

&$%%#!!!#$#@##$$!(*&*(!!

Toen ik ongeveer dit stuk getypt had ging het vervloekte internet een pagina terug door een onbedoelde klik op de knop met het net zo vervloekte touchpad: weg verhaal! Jullie moeten het dus met de tweede versie doen, waarbij de eerste versie uiteraard nóg beter was. Moe van het vele typen en door de slopende orkaanbezigheden kan ik het niet meer opbrengen om hetzelfde verhaal exact hetzelfde te vertellen dus jullie zullen het echt hiermee moeten doen!

En dan nog meer feestnieuws: nu Earl eindelijk voorbij is komt de volgende winddraaier er alweer aan! A bitch named ‘Fiona' schijnt hier woensdagochtend aan te komen in de vorm van een Tropical Storm. Alles kan dus mooi dichtgetimmerd blijven en we kunnen dus weer met onze billen gaan knijpen of we alles WEDEROM droog kunnen houden.

I'll be in touch!

BN'er Rob

Laura

Haha geweldig hoe je het weer weet te brengen rob;)
Blijft spannend dus!

Liefs Laura

Corinne

Merel en ik zijn nu al fan van je!
Echt supergrappig!
En sterkte met Fiona!

Chantal

Wat leuk! On the radio! Achterliggende reden alleen iets minder. Jouw huisje staat ook nog? Succes met "Fiona".

Torsten

Puik verhaaltje Rob, zowel hier als op radio2!
Hier in Nederland komt er, als het goed is, beter weer aan, ik hoop ook voor jullie!

Hou je taai! xxx

annemiek

Haha. Ik direct op internet zoeken hoor ik m'n broertje op z'n beste abn uit de speakers knallen :p.
Ook een leuke afsluiting.. Waar twijfelde je tussen, doei en yo? :p
Nou zie je weer op skype :)

Xxx je zusje

Niels

Roef!!
Sjezus, amper te horen uit welk deel van Nederland je komt ;)
Maarrrrr, respect: je deed het niet slecht voor een Mondini-skater...

groetjes daar!
kus

Robbert

Reint!

Populaire boy ben jij joh! Ben meteen even in het archief gaan spitten naar je 2 minutes of fame op de radio. Geweldig stukkie!

Ik blijf t volgen, suc6 Reint!
Xx