Another weekend has passed
Holland!
Whassup on the other side of the Ocean? Down here it's nothing but chilling and killing the time! I've done a lot since my last report, so hereby an update, and I'm doing it in Dutch!
Afgelopen vrijdag stond de wijzer 60 minuten na 4 weer op de 12, en dat betekende dat het weer weekend was! De vrije tijd die we voor de boeg hadden hebben we rustig ingewijd met, voor de verandering, een zelfgekookte spaghetti in het penthouse. Op het verdere programma voor de avond stond een bezoek aan de Soggy Dollar Bar dus we zijn tot half 12 met z'n vieren op het balkon (aan de zee) wezen relaxen onder het genot van een (of enkele, lees: meerdere) plaatselijk bekende fles(sen) Carib bier. Het vrouwelijke gezelschap haakte vanwege het niet helemaal lekker voelen af voor de kroeg, dus was het een boys night out! Jasper nam de verantwoordelijkheid om achter het stuur te stappen en heeft ons vervolgens richting de SGB gereden. De ruiten van de auto waren echter vreselijk smerig en hoewel het overdag nog wel te doen is, is het 's nachts met tegemoetkomende lichten een stuk lastiger turen. Resultaat was dat we er met z'n tweeën een fulltime taak aan hadden om alle gevaren hier te ontwijken. En met gevaren bedoel ik niet de gebruikelijk gevaren zoals tegenliggers en verkeer van rechts, maar dan heb ik het vooral over kuilen zo diep als een badkuip die je overal in de wegen tegenkomt. Uiteraard hebben we ons vakkundig tussen de badkuipen door gemanoeuvreerd en zijn we veilig bij de SGB aangekomen. In de hoop dat het drukker zou zijn dan de vorige keren, maar toch met de verwachting dat dit niet het geval zou zijn, liepen we de drempel over op weg naar een avond Caribisch uitgaan. In het begin viel het nog mee met de drukte, maar naarmate de klok verder door tikte, kwamen er steeds meer hoofden binnenlopen waarvan je met zekerheid kan zeggen dat het Nederlanders waren. Tot onze verbazing stopte deze Nederlandse stroom niet tot er bijna 20 studenten binnen waren die elkaar blijkbaar al hadden leren kennen. We hebben een aantal handen geschud en de eerste stagiairecontacten zijn dus gemaakt. Tegen een uur of drie was de fun echter over en liep de kroeg langzaam leeg. De terugweg was het weer zaak om de badkuipen te ontwijken en dat ging deze keer met iets minder succes. Uit het niets doemde er een gat met een diameter van minstens een meter op en viel ons onverwacht en keihard aan! We hadden totaal geen kans en het voelde alsof ik met m'n kop dwars door het plafond zat en dat het voorwiel ons had verlaten. Gelukkig bleek er geen schade te zijn en konden we onze trip voortzetten naar huis om vervolgens om half 4 de ogen te sluiten.
De volgende ochtend ging de wekker vroeger dan verwacht: om 08.45 stond de klusjesman van het penthouse als een dolle op de bel te drukken om de door de orkaan aangerichte schade te herstellen. Aangezien we er dus toch vroeg uit waren zijn we ook maar op tijd op pad gegaan. Op de planning stond een trip rond het eiland en hier zijn we zowat de hele dag mee bezig geweest. Allereerst zijn we, met onze coureur Maartje achter het stuur, naar Oyster Pond gereden om daar de wildlife van St. Maarten te showen aan J&M. Aangekomen stond het eerste indrukwekkende beest al te wachten alsof hij wist dat we kwamen. Een pelikaan zat op een bootje en na wat stealth-moves zijn we redelijk dichtbij gekomen om wat aardige foto's te schieten. Vervolgens zijn we in dezelfde baai op zoek gegaan naar de leguanen en ook dit ging met succes. Na eerst een paar ‘kleintjes' gezien te hebben stond de echte verrassing aan het einde van de pier op ons te wachten: check de foto's!
Na wat gezien te hebben van de bewoners van het eiland zijn we doorgereden naar het eerstvolgende strand om daar even lekker af te koelen. Aan onze uitrusting hebben we ondertussen ook een klein PUMA-balletje toegevoegd en daar werd direct al gretig gebruik van gemaakt, waardoor het plezier in het water weer een niveau is gestegen. Weer helemaal fris, en onder het zout, zijn we weer in de auto gestapt om naar de volgende bestemming te rollen: een uitkijkpunt over een deel van het eiland. Wederom: check de foto's! De volgende trip nam wat meer tijd in beslag maar we hebben in die tijd wel weer een hoop van een eiland gezien. Prachtige uitzichten in combinatie met goed gezelschap maken het meer dan de moeite waard om die tijd in de auto te zitten. De road trip hebben we voortgezet naar Baie Rouge en ook daar viel de mond ons haast weer open. Een prachtig strand met het uitzicht op een geweldig mooie cliff. Zoals al eerder gezegd: check de foto's! Een uur na aankomst zijn we doorgereden om de trip af te sluiten met een duik bij Mullet Bay om nog even te genieten van de grote golven.
Uiteindelijk kwamen we in het donker pas weer thuis aan en tot onze teleurstelling deed de waterkraan het niet. We hadden de agenda ingevuld met een avond uit eten maar aangezien we ons niet op konden frissen, hebben we besloten om het uit eten wat dichter bij huis te zoeken: Mac Donalds! Met alle buikjes weer vol zijn we de rest van de avond niet van het balkon afgekomen en hebben de tijd gespendeerd met muziek luisteren en youtube filmpjes kijken, waar onder andere deze toppers voorbij kwamen: http://www.youtube.com/watch?v=tZmDWltBziM . Geniet vooral van het stukje vanaf 0.37: wat een held! Om 2 uur 's nachts zijn we vervolgens op pad gegaan naar de slaapkamer om na een korte nacht en een lange dag heerlijk de ogen te sluiten.
Voor de zondag stond een relaxte dag zonnen op het programma maar dit viel letterlijk in het water. Bakken met water kwamen zonder stoppen naar beneden, maar dit kon ons niet tegenhouden om een bezoek te brengen aan het strand. Onze seniorenwagen bracht ons naar de Guana Bay, waar het vervolgens nog harder begon te regenen. Met volledige schijt aan het weer zijn we als echte die-hards alsnog het water in gerend en hebben genoten van de enorme golven en het heerlijke warme water. Na een uur dobberen hebben we aan de strandbar nog wat gedronken om vervolgens nog even richting Karakter te rijden. Deze tent zou volgens een hoop mensen dé plek zijn voor Nederlanders aan het strand en zo was het ook precies. Ondanks het hondenweer waren alle plekken bezet en knalde de muziek vrolijk uit de speakers. Aangezien het al wel 5 uur was druppelde ook hier het strand wat leeg en zijn wij dus ook vlot weer vertrokken. Thuis hebben we voor ons zelf weer een maaltijd warm gemaakt en daarmee kwam weer een einde aan het weekend. 's Avonds ben ik weer naar mijn huisje getuft om de woning te ontdoen van de aanwezige kakkerlakken, en vervolgens weer te gaan slapen voor een week werken.
Op het moment van schrijven is het alweer woensdagavond en is de week weer doormidden. Iets anders wat ook bijna doormidden was, was de schuifpui aan het balkon van het penthouse. Druk in gesprek was ik onderweg naar de keuken, maar in plaats van simpel door de deur te lopen klap ik vol tegen de gesloten glazen deur omhoog. Gelukkig stond er nog net geen afdruk van mij in het glas zoals je wel altijd bij de verkeerd afgeslagen duiven ziet, maar alsnog doe ik het liever niet weer! Even een reminder voor de mensen die het niet weten: op dit moment is het bij jullie al donderdag en dat betekent dat het 9 september is! Dit betekent vervolgens weer dat mijn kleine zusje Miek jarig is en dat jullie haar allen uiteraard niet moeten vergeten te feliciteren! Niet zeggen dat je het hier hebt gelezen natuurlijk, want jullie waren allemaal al lang van plan om haar te feliciteren!;) (er wordt nu dus wel wat van jullie verwacht!!)
Ik ga de komende twee dagen nog vol aan de bak en tijdens of na het weekend horen jullie vast weer van mij! Het is trouwens erg leuk om reacties te ontvangen, alleen kom ik in tijdsnood als ik op elke persoonlijk moet antwoorden. Het is dus niet zo dat ik je niet leuk vind ofzo...;) Blijf er vooral mee doorgaan, zodat ik mijn tijd hier vol kan houden!
Rob
Hee kerel!
Leuk om je verhalen zo te lezen. Je maakt veel mee zie ik! Enjoy! Ervaring voor je leven:-)
Tjaard
Jullie hebben het wel naar je zin met al die mooie weekend uitstapjes. Dat is wel even iets anders dan ons weekend-tripje naar ....... Nieuweschans. Maar bij thuiskomst wel een flesje ontkurkt.
Heel veel plezier en ........... werkze.
Jan en Aaltje.
Leuk verhaal! Jammer dat ik er niet bij was toen je tegen de deur liep haha was vast een grappig gezicht! ;)
Gefeliciteerd met je siss! En geef een kusje aan de mijne! Xx
voor een vogende trip met de auto handig om de ruitenmisschien even schoon te maken:)
anders toch maar de badkuip in voor een beter beeld...
Avonturiers! Zeker de moeite waard weer dat weekend, bleek na het checken van de foto's.
Is het niet iets om een soort doppler/sonar op de auto te hebben om de badkuipen op te kunnen sporen voor je er in duikt? Zien doen jullie ze blijkbaar toch niet. Een beetje een handige jongen ................
Ik kan me ook voorstellen dat jullie, na enkele weken je pad te hebben gezocht met vallen en er uit krabbelen, de kuilen wel weten te zitten en op de automatische piloot de route kunnen afleggen?
Wij drinken vandaag wel even een op je zus(je) en zaterdag nog een (kunnen jullie misschien dan meedoen?) Het allerbeste allemaal H.Gr. Harry
Nou ben weer op de hoogte hoor ;)
Het is duidelijk dat niet veel mensen je verslag lezen, want zoveel felicitaties heb ik niet gehad :P
whaha..
Nou spreek/ zie je weer!!